Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з Федеральним Президентом Австрійської Республіки Гайнцем Фішером.
Володимир Литвин поінформував гостя про політичну ситуацію в країні, наголосивши водночас на важливості ролі парламенту під час президентських перегонів. Сторони обговорили також подальший розвиток українсько-австрійських відносин, у тому числі й на міжпарламентському рівні, та євроатлантичну інтеграцію нашої держави.
Того ж дня в Києві відбулася зустріч Президента України Віктора Ющенка та Федерального Президента Австрії Гайнца Фішера. Після неї розпочалася зустріч глав держав у форматі «віч-на-віч». На початку розмови, повідомляє прес-служба глави держави, Віктор Ющенко подякував австрійському колезі за візит в Україну і високо оцінив зусилля Г. Фішера, які той докладає в напрямку зміцнення двосторонніх відносин наших держав. «Наші взаємини розвиваються відмінно», — сказав Віктор Ющенко. «Звичайно, ми сподіваємося на вашу велику підтримку в євроінтеграційних процесах України та в ряді інших питань, які стосуються нашого спільного європейського дому», -зазначив глава української держави.
Потому під головуванням В. Ющенка та Г. Фішера відбулися українсько-австрійські переговори в розширеному колі. Їх головною темою стали питання двосторонньої економічної співпраці, залучення інвестицій та енергетична безпека. Відкриваючи засідання, Віктор Ющенко відзначив непогану нормативну базу, яка сьогодні дає змогу українському та австрійському бізнесові «мати хороші підвалини» для розвитку торговельно-економічних відносин, зокрема в інвестиційній сфері. Водночас проблемним моментом Президент назвав брак у підприємницьких кіл взаємної інформації та висловив сподівання, що нинішній українсько-австрійський діловий форум сприятиме подоланню цієї проблеми. «Для активізації наших торговельно-економічних та ділових відносин дуже важливо тримати тісний діалог на високому рівні і демонструвати це діловим колам», — переконаний Віктор Ющенко.
Сьогодні ж у рамках візиту Федеральний Президент Австрії відвідає Львів, де проведе низку зустрічей із громадськістю.