Футбол. Група B. Чехія — Марокко. 1:0. Україна —Канада. 2:1. Голи: Шевчук, 10, Крохмалюк, 76 — Ревіво, 41. Україна: Кисилиця, Запорожан, Піскун, Гребинський, Башлай, Старгородський, Гордя (Місяйло, 90+3), Худоб’як (Чорний, 63, Ревуцький, 80), Шевчук, Микуляк (Гунченко, 53), Крохмалюк.
Підсумки групового етапу: Чехія — 7 очок, Україна — 5, Канада — 3, Марокко — 1.
Збірна України потрапила в досить незвичну ситуацію. У суботу через зливу її матч з канадцями не відбувся і його перенесли на неділю. Таке, погодьтеся, не додавало психологічної рівноваги.
Зрештою, завершальний матч для нашої команди —чинного чемпіона Універсіади — перетворився на фінальне випробування. Канадці випереджали нас на очко. Звідси й тактика: суперника влаштовувала нічия, і він діяв від оборони, нам потрібна була лише перемога, тільки вона виводила нас до чвертьфіналу. Тому українці весь час атакували, забили, але під кінець першого тайму пропустили.
Після перерви картина на полі не змінилася. Настирні наступальні дії збірної України, зрештою, принесли плоди — влучний удар Крохмалюка і омріяний виграш.
Українська команда у чвертьфіналі вийшла на збірну Кореї. І цей матч, не мавши відпочинку, наші провели вже вчора. Поєдинок завершився тоді, коли це число газети вже друкувалося. Тому результат і деталі поєдинку повідомимо в наступному.
Олександра ПЕРВУШКІНА, студентка КНУ імені Т. Шевченка (з Бєлграда).