«Динамо» (Київ) — «Локомотив» (Москва). 2:3. Голи: Мілевський, 15, Фалл, 17, Фініньо, 34, Гіоане, 58, Сичов, 89 (п). На 64-й хвилині Алієв не реалізував пенальті.
«Динамо»: Богуш, Бетао (Гіоане, 46), Хачаріді, Алмейда (Фашан, 77), Ярмоленко, Вукоєвич, Єременко, Алієв (Кравченко, 77), Нінкович (Каддурі, 46), Міломем Гільєрме (Корреа, 46), Мілевський. Тренер — Валерій Газзаєв.
«Локомотив»: Марінадо Гільєрме, Родолфо, Дюрица, Кузьмін, Янбаєв, Глушаков (Асатіані, 70), Дуймович, Кочиш, Сичов, Фініньо (Гатагов, 67), Фалл (Мінченков, 62). Тренер — Юрій Сьомін.
Либонь, не варто пояснювати, що недавні свої для «Динамо» — Родолфо, Асатіані і Юрій Павлович Сьомін — тепер чужі. А тут, подейкують, колишній наставник динамівців наполегливо спокушає Алієва з Мілевським перейти до «Локомотива». Тому ці факти, без сумніву, робили цей контрольний матч ще принциповішим.
Динамівці відкрили рахунок, але за хвилину пропустили. Потім москвичі вийшли вперед. І результативну передачу зробив Родолфо. Кияни встановили рівновагу. Зробив це Гіоане (на знімку), котрий вийшов на заміну. І мали ще моменти забити. А коли все йшло до нічийного підсумку, у ворота чемпіона України арбітр призначив пенальті за те, що збили Гатагова.
Після завершення зустрічі наставник «Динамо» Валерій Газзаєв відповів на запитання інформвідділу клубу.
— Матч сподобався. У другому таймі ми повністю домінували, створили кілька небезпечних моментів, у тому числі й заробили пенальті. А наприкінці зустрічі «привезли» собі гол. Звичайно, були помилки.
— Чи оптимальним був склад?
— Ні, він далекий від оптимального. Ми пробуємо гравців на різних позиціях, у різних сполученнях. У контрольних матчах нам необхідно визначитися зі стартовим складом. Звичайно, уже є певні варіанти, є гравці, котрих можна розглядати як «стартових». Однак залишаються позиції, які необхідно підсилювати.
— Спадщину від Сьоміна дістали добру?
— Тепер у нас дуже багато травмованих. Особливо серед центральних оборонців. Діакате та Михалик, провідні виконавці, повернуться тільки пізньої осені. Травмовано Несмачного, тільки почав набирати форму Гусєв. А в цілому команда боєздатна, висококласна. Я задоволений ставленням футболістів до роботи. Є цікаві молоді виконавці. Он і сьогодні добре зарекомендували себе Хачаріді і Ярмоленко.
— Прокоментуйте гру новачків.
— У матчі проти «Локомотива» брав участь центральний оборонець Алмейда. Ще не знаю ступінь ушкодження його ноги, але в цілому його гра сподобалася.
— Ще будуть новачки?
— Звичайно, нам потрібно підсилюватися до Ліги чемпіонів.
***
З’явилася інформація, що київське «Динамо» запропонувало бразильському клубу «Корінтіанс» чотири мільйони євро за 22-річного лівого півоборонця Марсело Олівейру. В нинішньому чемпіонаті Бразилії Олівейра через м’язову травму провів лише три матчі з одинадцяти. Не брав він участі й у переможному для «Корінтіанса» фіналі кубку Бразилії.
Фото Андрія ЛУКАЦЬКОГО (ФК «Динамо» з Австрії).
***
«Десна» — «Арсенал» (Київ). 0:0. «Арсенал»: перший тайм — Рева, Ільницький, Євсєєв, Матюхін, Симоненко, Шершун, Гусєв, Закарлюка, Міколюнас, Заваров, Воробей; другий тайм — Погорілий, Ільницький, Литовченко, Єщенко, Матюхін, Симоненко, Шершун, Хомин, Воробей, Мазілу, Жоземар.