Заступник голови правління «Газпрому» Олександр Медведєв побоюється, що з поставками газу до Європи знов можуть виникнути проблеми. Він заявив, що на сьогоднішній день у підземних сховищах України відсутній газ на суму 4—5 млрд. дол. і додав, що шляхи вирішення цієї проблеми поки що не визначено.
«Ми можемо зіштовхнутися з серйозною кризою», — заявив топ-менеджер. Він нагадав, що після січневої кризи, коли сталися перебої з поставками російського газу через територію України, було підписано двосторонні угоди. «Однак зараз ніхто не може гарантувати, що подібні проблеми більш ніколи не виникнуть», — сказав Медведєв, якого цитує «Німецька хвиля».
У відповідь Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко традиційно назвала заяви «Газпрому» істериками. Вона відзначила, що чимало політиків постійно намагаються зіграти на темі оплати газу, однак підкреслила: «Доки я прем’єр-міністр у державі, Україна буде вчасно розраховуватися за природний газ з Росією. Так буде і в цьому місяці. І ми не допустимо ніякого збою з боку України».
Тим часом експерти з питань енергетики країн ЄС провели в Брюсселі зустріч, на якій було досягнуто домовленості про максимальне заповнення всіх сховищ і резервуарів газом «з будь-яких наявних джерел». Це дасть змогу краще підготуватися до можливих перебоїв з поставками газу, викликаних можливим новим конфліктом між Москвою та Києвом.