Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, перебуваючи минулої п’ятниці в Чернігові, заявив, що сьогодні слід консолідувати сили, щоб не допустити необоротних процесів у державі. 
«Необхідно повернути кожній людині віру в себе і в державу та створити для цього всі умови, — сказав він на прес-конференції, — але кожна людина також має відчувати за це відповідальність. В Україні перші особи влади повинні подавати приклад самі, а в нас майже всі політики — циніки. А мене це не просто зачіпає, мене це обурює, адже є межа, яку не можна переступати». На його думку, «вимоги Партії регіонів щодо змін до державного бюджету є лише приводом для блокування трибуни».
Насправді, вважає В. Литвин, «нікого не цікавить соціальний закон, бо якщо він буде прийнятий в тій чи іншій редакції, відпаде тема для блокування трибуни». Голова Верховної Ради такий висновок зробив через те, що Партія регіонів фактично проігнорувала участь у робочій групі з визначення джерел покриття видаткової частини для підняття прожиткового мінімуму.
«Партія регіонів працює разом з Президентом країни для того, щоб довести ситуацію до абсурду  і так розчистити дорогу до влади, в тому числі через проведення дочасних парламентських виборів», — заявив він. Водночас, на його переконання, нині нема підстав для оголошення дострокових парламентських виборів, а тим більше для одночасних парламентських і президентських.
Як зазначив Голова Верховної Ради, «в нас усі живуть тимчасово: Президент, прем’єр, Верховна Рада. При цьому ніхто не планує життя». «У Білорусії нема тієї безодні між владою і народом, яка є в Україні, там є елементарний порядок, — зауважив він. — Це одразу видно, коли перетинаєш кордон недалеко від Чернігова і бачиш, що робиться у нас і там». На думку В. Литвина, «ми можемо скільки завгодно гордитися свободою слова і демократією, але остання повинна бути такою, щоб працювалося затишно. Демократія не зводиться до того, що вся країна, в особі українських політиків, починає працювати о 21.30 по п’ятницях на ток-шоу. У нас відбувається ярмарок лицемірства, який ми спостерігаємо. Обурюємося, але спостерігаємо».
Голова Народної партії 
В. Литвин також узяв участь у роботі ІІІ етапу 10-ї партійної конференції Чернігівської обласної організації Народної партії, делегати якої обрали нового лідера — голову партійної фракції в облраді Світлану Пасталицю. Попередній керівник обласної організації, заступник голови облради Василь Ковальов подав у відставку через вимоги статті 55 Закону України «Про місцеве самоврядування».
«Відповідно з нею голова обласної ради чи його заступники не можуть очолювати партійні організації, — прокоментував кадрові зміни В. Литвин. — Як тільки ми вступаємо в складний період виборів, то будь-які негаразди і суперечливі ситуації будуть вирішуватися через судові процеси. Тому нам треба чітко все вирішити сьогодні, щоб уникнути будь-яких підстав, щоб не дати поживи нашим опонентам у ході політичних баталій».
 
Чернігів.