Таку думку висловив Голова Верховної Ради Володимир Литвин на брифінгу після погоджувальної ради. Якщо будуть намагання не допустити закриття сесії і почати відлік 30-денного терміну, щоб розпустити парламент, народні депутати ініціюватимуть позачергові засідання Верховної Ради, сказав Володимир Литвин. Він нагадав, що Президент може скористатися своїм правом розпустити парламент до 24 липня.

За словами глави парламенту, останнім часом поширюється думка, що парламент себе дискредитував. Але дискредитував себе не парламент, а окремі депутати, які не ходять на сесії і засідання комітетів, а продовжують отримувати заробітну плату, зауважив він. «Моя позиція така: не подобається — пишіть заяву, відмовтеся від заробітної плати і складіть депутатські повноваження. Все інше — намагання на руїнах будувати життя», — сказав Володимир Литвин і додав, що його неможливо побудувати на руїнах.

Він нагадав, що в липні 2003-го і грудні 2006 року були внесені зміни до закону про оплату праці і до Бюджетного кодексу, якими Верховній Раді фактично заборонили приймати рішення про прожитковий мінімум і мінімальну заробітну плату. «Це зробили представники політичної сили, які сьогодні блокують роботу парламенту», — зауважив Володимир Литвин.

Він повідомив також, що фракція Блоку Литвина запропонувала встановити прожитковий мінімум і мінімальну заробітну плату на 2010 рік і, щоб зняти будь-які проблемні моменти, — в пакеті проголосувати за міністра фінансів, щоб він виконував показники, які визначить парламент. Крім того, за словами глави парламенту, сьогодні о 9-й годині відбудеться засідання робочої групи щодо опрацювання пропозицій стосовно прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати. «Бо виникає низка колізій, зокрема, за рахунок яких фінансових джерел має бути ухвалено відповідне рішення», — зауважив він. Крім того Голова Верховної Ради повідомив, що під час погоджувальної ради було домовлено, що звіт Кабінету Міністрів про виконання державного бюджету парламентарії заслухають у четвер, а не в середу, як планувалося раніше. Зокрема через те, додав Володимир Литвин, що в середу має відбутися засідання Бюджетного комітету.