До розгляду народних депутатів останнього пленарного тижня запропоновано 95 питань. Про це під час засідання погоджувальної ради голів комітетів та керівників фракцій повідомив Голова Верховної Ради Володимир Литвин. Зокрема, сьогодні сесія має розглянути проект змін до закону «Про державний бюджет на 2009 рік» (щодо компенсації НАК «Нафтогаз України»), проект закону «Про державний земельний кадастр» з пропозиціями Президента, а також проект закону про удосконалення системи місцевих податків і зборів в Україні.

У середу народні депутати заслухають звіт Кабінету Міністрів про виконання державного бюджету за 2008 рік, хід виконання головного кошторису в поточному році, інформацію ради Національного банку про основні засади грошово-кредитної політики на 2010 рік та основні напрями бюджетної політики на 2010 рік. Цього самого дня, якщо парламентаріям вдасться домовитися, вони розглянуть і кадрові питання.
Зміни до деяких законодавчих актів (щодо спрощення порядку набуття прав на землю) народні депутати планують розглянути у четвер. Крім того, внесуть зміни до державного бюджету на 2009 рік (щодо питань регуляторної політики, оплати комунальних послуг та участі в міжнародних миротворчих операціях).
На розсуд сесії у п’ятницю запропоновано 15 питань. Це звіти тимчасових слідчих комісії, зміни у їх складі і пропозиції щодо створення нових ТСК. Але, за словами глави парламенту, створення нових комісій може розглядатися за умови, що відзвітують вже існуючі, а частина, яка вичерпала ресурс, припинить своє існування.
Як зазначив під час погоджувальної ради Микола Азаров (фракція Партія регіонів), вони вимагатимуть повернення до розгляду питання про розмір прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати. За його словами, уряд навмисно занижує розмір прожиткового мінімуму. «Щомісячні збитки працюючих громадян становлять 198 гривень, непрацюючих — 149», — наголосив Микола Азаров. До того ж, за його даними, внаслідок маніпуляції уряду, «якщо говорити про всю тарифну сітку, то працюючі громадяни недоотримують понад 800 гривень щомісяця». Народний депутат переконаний: ресурс для збільшення мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму є. Він закликав колег поставитися до цього питання відповідально і вже сьогодні ухвалити узгоджене рішення, тим самим розблокувавши роботу парламенту.
Представник уряду Олександр Турчинов повідомив, що жодних офіційних пропозицій, де взяти гроші, від представників Партії регіонів не надходило. «Одна  справа говорити, інша — запропонувати і реально показати на цифрах», — сказав він. За його словами, на жодне засідання комісії, які проходили у Бюджетному комітеті, представники фракції Партії регіонів не приходили. «Це просто спроба блокувати роботу парламенту, іншої мотивації в цих заходах ми не бачимо», — наголосив він.
У разі якщо робота останнього пленарного тижня буде заблокована, народні депутати ініціюватимуть проведення позачергових сесій. Про це після засідання погоджувальної ради повідомив заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко. «Якщо цього тижня не будуть розглянуті принципові питання, які стосуються основних напрямів бюджетної політики на 2010 рік, кадрові питання, розподіл коштів Cтабілізаційного фонду по Євро тощо, парламентські канікули буде перенесено», — сказав Микола Томенко. Крім того, заступник Голови Верховної Ради повідомив, що ініціюватиме питання позбавлення заробітних плат депутатів, які не ходять на сесію. Найближчими днями він обіцяв надати список таких прогульників. Водночас парламентарій повідомив, що сьогодні, ймовірно, розглядатимуться зміни до Конституції щодо зняття депутатської недоторканності. За пропозицією фракції Партії регіонів, розглядатиметься і проект, який передбачає зняття недоторканності з суддів і Президента. Вирішення, за його словами, потребує і узгодження строків повноважень місцевих рад. «Будь-які ідеї, направлені на користь країни, ми готові підтримувати. Єдина проблема в тому, що немає бажання це робити», — зауважив Микола Томенко.