З 22 по 26 червня відбулася третя частина сесії Парламентської асамблеї Ради Європи за участю постійної делегації Верховної Ради України. В її роботі взяли участь народні депутати: керівник делегації Іван Попеску, його заступник Ольга Герасим’юк, а також Оксана Білозір, Олена Бондаренко, Сергій Головатий, Григорій Омельченко, Юлія Новикова, Сергій Соболєв і Микола Шершун.

Народні обранці виступали під час обговорення таких питань, як «Перегляд з поважних причин раніше ратифікованих повноважень української делегації», «Створення статусу «Партнер за демократію», «Проект додаткового протоколу до Європейської хартії з питань місцевого самоврядування щодо права участі у справах місцевих органів влади», та «Проект протоколу №3 до Європейської рамкової конвенції про транскордонне співробітництво між територіальними громадами чи органами влади щодо регіональної співпраці в рамках єврорегіонів».

За словами Івана Попеску, найбільш значущими для української делегації подіями сесії стали ухвалення резолюції та рекомендації з питання «Перегляд з поважних причин раніше ратифікованих повноважень української делегації», обговорення доповіді Сергія Головатого «Стан прав людини в Європі і прогрес процедури моніторингу асамблеї», представлення під час профільного комітету Оксаною Білозір проекту доповіді «Трудова міграція і діаспори: індивідуальні права і відповідальність держав», засідання під головуванням керівника української делегації комітету бюро асамблеї щодо участі у «Форумі за майбутнє демократії» 22—24 жовтня цього року у Києві.

Він зазначив, що асамблея вирішила не скасовувати, а підтвердила повноваження української парламентської делегації. Україна і асамблея невідкладно вживатимуть всіх необхідних заходів для завершення процедури обрання судді Європейського суду з прав людини від України відповідно до їхніх зобов’язань за Конвенцією та статутом організації та консультативного висновку ЄСПЛ, у разі, якщо він буде.