Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко від імені парламенту привітав працівників Державної податкової служби з професійним святом. Він відзначив важливість роботи податкової адміністрації України та вручив кращим працівникам з різних куточків держави Почесні грамоти Верховної Ради.
Микола Томенко заявив, що вважає корисною просвітницьку та інформаційну роботу в суспільстві, яку зараз проводить Державна податкова адміністрація. «Кожен громадянин має усвідомлювати, що в основі вільного демократичного суспільства повинен бути платник податків. Громадянин має розуміти, що, з одного боку, він зобов’язаний чесно сплачувати податки, а з другого — мати безпосередній вплив на їх розподіл», — сказав М. Томенко.
Микола Томенко переконаний, що в умовах фінансово-економічної кризи дуже важливо, щоб приклад громадянам показували влада і бізнес. «Влада на всіх рівнях з точки зору оптимізації видатків на її утримання, а бізнес — з точки зору прозорості своєї діяльності та повноцінної сплати податків», — наголосив він.
Особливо, за словами М. Томенка, це стосується тих напрямків бізнесу, де достатньо високі заробітні плати та гонорари. Як приклад він навів те, що, за даними ДПА, лише чотири клуби футбольної Прем’єр-ліги мають прозорі умови оплати праці, решта поки що неактивно декларує доходи. Подібна ситуація існує і в багатьох засобах масової інформації, які в оплаті праці журналістів не дотримуються принципу прозорості.
«Тому треба зробити все, щоб переконати багатих людей у правильності і модності повноцінно сплачувати податки, оскільки це головна передумова перетворення України на економічно сильну державу», — сказав він.
Прес-служба Верховної Ради України.
Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко вручає Почесну грамоту Верховної Ради заступнику голови ДПА в місті Харкові Галині Феденко.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.