Кабінет Міністрів підвищив рівень допустимого вмісту генетично модифікованих організмів (ГМО) у продуктах харчування з 0,1% до 0,9%. Як повідомила перший заcтупник голови Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, продукти харчування, в яких цю норму перевищено, повинні містити обов’язкові позначки про наявність ГМО. За її словами, підвищити відсоток припустимого змісту ГМО рекомендували саме експерти її організації. «У Європейському Союзі норма 0,9% має на увазі, що виробники ненавмисно внесли ГМО в продукти харчування під час використання або транспортування сировини. А вміст ГМО вище за цей поріг вважається навмисним внесенням з метою одержання прибутку», — пояснила вона.
Київ
161
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Рюей-Мальмезон та Чернівці відтепер міста-побратими 97
-
2Чернівецький міський голова Роман Клічук привітав спортсменів, які прославляють місто 93
-
3День відповідальності людини 87
-
4Іванна КЛИМПУШ-ЦИНЦАДЗЕ: Гаряча війна йде на теренах України, але гібридна війна вже йде на теренах усієї Європи 81
-
5Українські аграрії намолотили 57,2 млн тонн зернових та олійних культур, — Комітет з питань аграрної та земельної політики 76