Кабінет Міністрів підвищив рівень допустимого вмісту генетично модифікованих організмів (ГМО) у продуктах харчування з 0,1% до 0,9%. Як повідомила перший заcтупник голови Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, продукти харчування, в яких цю норму перевищено, повинні містити обов’язкові позначки про наявність ГМО. За її словами, підвищити відсоток припустимого змісту ГМО рекомендували саме експерти її організації. «У Європейському Союзі норма 0,9% має на увазі, що виробники ненавмисно внесли ГМО в продукти харчування під час використання або транспортування сировини. А вміст ГМО вище за цей поріг вважається навмисним внесенням з метою одержання прибутку», — пояснила вона.
Київ
163
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Прийняли закон щодо пенсійного забезпечення окремих осіб із числа учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України 132
-
2Міжнародний день солідарності людей 98
-
3У Верховній Раді України відбулася зустріч керівництва Парламенту та голів депутатських фракцій з урядовою делегацією Литви на чолі з Прем’єр-міністром Гінтаутасом Палуцкасом 96
-
4Прийняли за основу законопроєкт щодо оновлення Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2030 року 90
-
5Відомий львівський шахіст зі світовим іменем Адріан Михальчишин відзначив 70-річний ювілей 88