Для зростання соціальних стандартів потрібно запропонувати зміни до державного бюджету, знайти джерела покриття видатків і провести відповідні розрахунки. На цьому наголосив на брифінгу Голова Верховної Ради Володимир Литвин. Він заявив, що організатори блокування роботи парламенту і різного роду сценаріїв розвитку подій перебувають поза межами Верховної Ради або туди не ходять. «Це є просто намагання примусити всіх виконати передвиборні обіцянки одного з кандидатів у Президенти», — сказав він.
Він також повідомив, що запропонував розглянути і проголосувати за всі проекти постанов щодо кадрових питань або лише ті кандидатури, які не викликають заперечень. Але це також не було підтримано на погоджувальній раді. «Сьогодні як ніколи повинен працювати здоровий глузд, і кожен має розуміти свою відповідальність, — застеріг В. Литвин. — Сьогодні штовхають Україну і людей до провалля».
Голова Верховної Ради заявив, що готовий до позачергових парламентських виборів, але просить пояснити, як їх провести законно. «Я готовий у принципі до дострокових виборів, і навіть був би радий, якби відбулися дострокові вибори, — сказав В. Литвин. — Але для цього треба сісти у парламенті, деяким людям з’явитися у Верховній Раді і викласти свої аргументи й пропозиції щодо реалізації цього процесу, як це буде зроблено з дотриманням законодавства». Поза тим, зауважив він, якщо потрібно, то варто поставити питання про внесення змін до законодавства, відмовитися від закритих партійних списків. «Але таких же пропозицій немає. Більше того, цей процес тупо, вибачте на слові, блокується», —зауважив глава парламенту. Натомість, за його словами, зараз у деяких фракцій «є бажання на руїнах побудувати щасливе майбутнє».