«Сьогодні Україна і Китай — друзі і надійні партнери». Ця думка була лейтмотивом зустрічі в четвер Голови Верховної Ради України Володимира Литвина із заступником Голови Всекитайського комітету Народної політичної консультативної ради Китайської Народної Республіки Ван Ганом.
Вітаючи китайську делегацію, В. Литвин підкреслив, що українська сторона «високо цінує рівень співпраці, який налагоджено між парламентами двох країн, та сучасний стан міждержавних взаємовідносин, глибоко шанує історію наших взаємин». Він висловив сподівання, що подібні діалоги «дозволять піднести нашу співпрацю на якісно новий рівень».
Заступник Голови Всекитайського комітету Народної політичної консультативної ради Китайської Народної Республіки Ван Ган заявив, у свою чергу, що «розвиток дружби, партнерства й ефективної співпраці в різних галузях між Україною і Китаєм дає користь нашим народам». Він висловився за поглиблення міжпарламентських відносин та за налагодження контактів на рівні комітетів і політичних груп.
В. Литвин підтримав ініціативу китайської сторони стосовно розвитку взаємовідносин на рівні політичних фракцій. Він висловив переконання, що «це дозволить мати спільне бачення зовнішньополітичного життя та об’єктивно оцінювати політичні процеси в кожній із наших країн».
Сторони обговорили можливість знаходження спільних шляхів  подолання впливів світової фінансової кризи. Наголошувалося на необхідності розвитку торговельно-економічних відносин, співпраці в науковій та військово-промисловій сферах, у космічній галузі. Йшлося також про використання китайського досвіду для підготовки в Україні Євро-2012. За словами заступника Голови Всекитайського комітету Народної політичної консультативної ради, «підприємства Китаю уважно вивчають перелік проектів, запропонованих українською стороною».
Учасники зустрічі висловили взаємну зацікавленість у подальшому зміцненні контактів і розвитку співробітництва на рівні парламентів, їхнього керівництва і груп дружби.
Прес-служба Верховної Ради України.