Щиро вітаю матросів і курсантів, старшин і сержантів, мічманів і прапорщиків, офіцерів і адміралів, ветеранів і співробітників Військово-Морських Сил України з нагоди Дня флоту України.
Це свято сповнене відчуттів глибокої пошани й поваги до продовжувачів славних морських традицій України, що гартувалися з козацьких часів до перемог у Великій Вітчизняній війні і буремного сьогодення. Це свято сміливих, мужніх, стійких духом людей, які присвятили своє життя одній з найскладніших і найважчих військових професій: боронити морські рубежі Батьківщини, надійно стояти на сторожі мирного життя держави, охороняти добробут і спокій народу.
Сьогодні Військово-Морські Сили України, попри об’єктивні труднощі й негаразди новітніх часів, самовідданою службою продовжують героїчні традиції своїх попередників, успішно вирішують непрості завдання зі зміцнення національних інтересів, гарантування безпеки й обороноздатності країни. Цілеспрямованість, наполегливість, відповідальність військових моряків допомагають їм долати всі випробування та гідно виконувати свій почесний військовий обов’язок, достойно нести свою важливу суспільну місію.
Високі вміння особового складу, ефективне використання можливостей сучасної техніки та збройних комплексів, пильність несення служби та бойових чергувань, вірність присязі, своїй справі та заповітним традиціям є запорукою успішної реалізації морської політики України.
У цей святковий день від усієї душі зичу всім вам миру, добра, благополуччя.
Чистих вам фарватерів та сім футів під кілем!
Голова Верховної Ради УкраїниВолодимир ЛИТВИН.