У рамках поїздки до Сум президент Фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання, срібний призер Олімпійських ігор Денис Силантьєв та віце-президент фонду, чотириразова олімпійська чемпіонка Яна Клочкова  (на знімку) підписали Меморандум про співпрацю з міською владою. В обласному центрі збираються відкрити школу плавання та збудувати новий 50-метровий басейн.
Програма у гостей була доволі насичена. На зустрічі з міським головою Геннадієм Мінаєвим ішлося про необхідність розвитку інфраструктури водних видів спорту. Як зазначив міський голова, нині в Сумах функціонує сім критих басейнів, які працюють лише під час опалювального сезону, ще один на реконструкції. Плаванням займаються 135 юних спортсменів, ще 98 плавців у сумських вишах. Цього, звісно ж, недостатньо. Як скоро в обласному центрі з’явиться муніципальний 50-метровий басейн і школа плавання Дениса Силантьєва, нині невідомо, але принаймні обіцянка міського голови реалізувати ці проекти прозвучала. А чемпіони запевнили, що нададуть організаційну й методичну допомогу.
До речі, в дитячому оздоровчому таборі «Чайка», що в передмісті Сум, навчальна група з плавання цьогоріч уже почала займатися за методичними розробками, наданими Фондом підтримки молодіжного та олімпійського плавання.
Відвідали почесні гості і легкоатлетичний манеж Української академії банківської справи з його басейном. Там Клочкова і Силантьєв взяли участь у відкритті символічної олімпійської доріжки — щоправда, попри очікування багатьох своїх шанувальників, «золота рибка» майстер-клас із плавання так і не провела.
 
Фото Володимира КОВАЛЕНКА.