Затримання депутата севастопольської міськради (фракція ПР) і порушення прокуратурою міста кримінальної справи по факту одержання хабара в особливо великих розмірах (див. «Голос України» від 27 червня й 1 липня) стало «топом» не тільки севастопольських, а й кримських ЗМІ.
Коментування того, що сталося, колегами по міськраді й однопартійцями, головою міськдержадміністрації Сергієм Куніциним і його першим заступником Володимиром Казаріним у перший робочий день нинішнього тижня продовжив В. Саратов — керівник затриманого по депутатській і партійній «вертикалях».
У ході п’ятихвилинного брифінгу наприкінці дня 30 червня Валерій Саратов особливу увагу журналістів, що зібралися в холі будинку міськради, звернув на деякі особливості події: «Під час затримання — за тією інформацією, якою я володію, — крім тих грошей, що вказувалася сума п’ятдесят п’ять тисяч доларів, зустрічно була розписка, що громадянин Ч., котрий був відповідною стороною даного процесу, позичав ці гроші депутатові».
У розіслане наступного дня повідомлення прес-служби міської ради ця фраза не ввійшла навіть у формі вільного переказу. Замість неї першим, на що прес-служба звернула увагу журналістів, було те, що «затримання депутата Севастопольської міської Ради й обвинувачення його у вимаганні хабара для вирішення земельного питання носять провокаційний характер з метою відволікання уваги севастопольців від тих негативних процесів, які відбуваються в багатьох галузях життя міста».
 
Севастополь.