Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся із заступником Голови Всекитайського комітету Народної Політичної Консультативної Ради Китайської Народної Республіки Ван Ганом.
Володимир Литвин поінформував гостя про політичну та економічну ситуації в країні. Сторони обговорили широке коло питань, зокрема, міжпарламентське, торговельно-економічне співробітництво, а також розвиток військово-технічної співпраці.
***
В Україні надають важливого значення розвиткові всебічного взаємовигідного співробітництва з Китаєм та високо цінують існуючий у відносинах між двома країнами рівень взаєморозуміння і довіри. На цьому наголосив Президент України Віктор Ющенко під час зустрічі із Ван Ганом, повідомила прес-служба глави держави.
Віктор Ющенко окремо відзначив зацікавленість України в інтенсифікації інвестиційної співпраці з Китаєм, зокрема, в участі великого китайського капіталу в масштабних інфраструктурних проектах в Україні, насамперед у рамках підготовки Євро-2012.
Під час зустрічі також було обговорено актуальні питання міжнародної безпеки, зокрема, політики нерозповсюдження ядерної зброї. «Ми вітаємо позицію китайської сторони щодо виконання її функції гаранта національної безпеки України», — сказав Президент, посилаючись на договір про нерозповсюдження ядерної зброї, до якого Україна приєдналася 1994 року, та пов’язані з ним міжнародні документи.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.