Збитки від урагану і злив, що бушували у Криму двічі в останні дні червня, становлять понад 20 млн. грн., втрати населення — 5 млн. Найбільше постраждали п’ять районів: Роздольненський, Бахчисарайський, Нижньогірський, Первомайський і Джанкойський. Стихія за два дні пошкодила більше 10 тис. га зернових і понад сто житлових будинків, підтоплено двори і городи.
Найбільше постраждав Роздольненський район, де рівень води піднімався до одного метра, а втрати влада оцінює в 15 млн. грн. Тут злива з градом знищила більше сотні гектарів посівів зернових, відбулося часткове підтоплення п’яти населених пунктів. Збитки тут були б значно меншими, якби населення не засмітило дренажну систему, відзначили працівники МНС.
У Первомайському районі удар блискавки пошкодив трансформаторну підстанцію. У Бахчисарайському районі близько ста будинків залишилося без електрики, зламана шквалом тополя в селі Скелястому порвала електромережу високої напруги, зламала електроопору й пошкодила газопровід низького тиску. В результаті аварії знеструмлено чотири трансформаторні підстанції, без електропостачання й газу залишилося більше сотні приватних будинків.
Вл. інф.