Уже третя трійня народилася цього року в Житомирському обласному перинатальному центрі. Сергій та Олена Поліщуки сім років чекали на поповнення. Розповідають, коли дізналися, що буде одразу троє, зраділи. Дочок вирішили назвати Анною і Катериною, сина — Володимиром. Немовлята з’явилися на світ вагою трохи більше двох кілограмів.

— За статистикою, одна трійня народжується на 60—80 тисяч пологів. Для області це раз на 5 років. Однак цьогоріч це вже третій такий випадок, — розповідає головний лікар перинатального центру Юрій Вайсберг. — Навіть у Міністерстві охорони здоров’я здивувалися, як нашим жінкам вдається народжувати одразу трьох здорових немовлят.

До батьків з подарунками завітали представники обласної та міської влади. Виконувач обов’язків міського голови Любов Цимбалюк вручила молодим батькам сертифікат на 10 тисяч гривень. Вона також повідомила, що вже ініціювала розроблення програми для виділення земельних ділянок під будівництво житла сім’ям, у яких народилася трійня.

Житомир.

Зліва направо: Олена і Сергій Поліщуки, головний лікар перинатального центру Юрій Вайсберг, заступник голови облдержадміністрації Ірина Супрун, директор департаменту сім’ї, молоді і спорту ОДА Світлана Гресь.

Фото Катерини ТАРАНОВСЬКОЇ.