Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенка взяв участь у врученні дипломів випускникам 70-го випуску географічного факультету Київського Національного університету імені Тараса Шевченка.
У своєму вітальному слові М. Томенко наголосив, що за довгі роки плідної праці географічний факультет Київського університету підготував велику кількість першокласних спеціалістів для найрізноманітніших галузей. «Сьогодні, як ніколи, Україні потрібні фахівці в галузі економічної та соціальної географії, землезнавства, метеорології та гідроекології», — сказав він.
Окрім того, заступник Голови Верховної Ради України звернув увагу на необхідність сконцентруватись на підготовці фахівців у галузі екологічного менеджменту та туризму на базі Київського університету та, зокрема, географічного факультету. «На сьогоднішній день підготовка фахівців у галузі туризму та, особливо, міжнародного туризму розпорошена між різними вузами країни. Більшість із них, на жаль, не мають серйозної науково-дослідної частини», — зазначив М. Томенко. Він також сказав, що пропонуватиме Міністерству освіти і науки визначити географічний факультет КНУ базовим у галузі підготовки фахівців з туризму загалом та міжнародного зокрема.
Прес-служба  Верховної Ради України.