Голова Верховної Ради України Володимир Литвин задоволений результатами діалогів, які відбулися в Мінську під час його перебування з офіційним візитом у Республіці Білорусь: «Є розуміння, є стремління, є політичні результати за тими напрямами, де це стремління і розуміння зустрічає політичне вирішення».
Про це керівник українського парламенту сказав, спілкуючись із журналістами після зустрічі з Президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенком.
За словами В. Литвина, під час розмови з О. Лукашенком було обговорено широкий спектр питань міждержавних відносин, зокрема, «місце наших країн у нинішньому складному жорсткому і жорстокому світі». На думку Голови Верховної Ради України, «у нас є можливості, які взаємопорівнюють одне одного з тим, щоб отримати результат, корисний як для України, так і для Білорусі».
В. Литвин повідомив, що під час зустрічі також було обговорено напрями співпраці між обома державами «для подолання спільної біди — фінансово-економічної кризи»: питання економічної співпраці, використання транзитних можливостей, зокрема в енергетичній сфері, взаємовідносин у гуманітарній площині. «Це те, що дає змогу краще розуміти одне одного», — підкреслив Голова Верховної Ради України.
Він також висловив переконання в тому, що сьогодні «треба зробити наголос на системності роботи, на поглибленні і розвитку міжпарламентських зв’язків».
Прес-служба Верховної Ради України.