У розпал курортного сезону на півострові дорожчають основні харчові продукти. Причина цього — різке підвищення цін на імпортні товари, насамперед м’ясо, морепродукти, овочі, фрукти та вино, а ще — нестабільна ситуація на паливному і валютному ринках. Особливо «кусаються» ціни на фрукти, більше половини яких знищили весняні заморозки. Їхній дефіцит завезені продукти покрити не можуть, бо надто дорогі.
Є й приємні новини: збільшення сезонних надоїв дещо здешевило молочні продукти, а перевиробництво яєць трохи знизило їхню вартість. Ледь дешевшають капуста й картопля, огірки й помідори, перець і морква, цибуля і баклажани, попит на які традиційно високий.
Завдяки цьому люди менше купують ковбасних виробів, курятини і м’ясних напівфабрикатів, оптові ціни на які впали на 1,5—2 відсотки. Та пересічні покупці цього не відчули, бо реалізатори вперто тримають високі «курортні» розцінки. З товарів першої необхідності найпомітніше дорожчає цукор. Поставка дешевого з держрезерву лише частково розв’язала проблему його дефіциту, бо основні запаси цукру залягли на приватних складах до максимального сплеску ціни у період домашнього консервування. Тоді кілограм його доведеться купувати щонайменше по 6,5 гривні й дорожче, зазначають спеціалісти, оскільки урожай цукрових буряків та стан переробних заводів дедалі погіршуються.
Та найбільше вражає стрімке зростання цін на всі види палива на кримських заправках. Вартість бензину і солярки встигла з початку літа підскочити вже декілька раз, а з першого липня знову піднялася в середньому на 3—5 відсотків.
 
Крим.