День Києва став подвійним святом для майбутніх мешканців 443 квартир: холдингова компанія «Київміськбуд» 30 травня урочисто відчинила перед ними двері двох новобудов у десятому мікрорайоні масиву Троєщина в Деснянському районі столиці.

 

Будівельники на чолі з президентом компанії Петром Шилюком, його заступниками, керівниками управлінь апарату та підприємств холдингу, архітектори-розробники з гордістю демонструють господарям та присутнім на церемонії презентації житла гостям свою роботу. Світлі й просторі помешкання, зручне планування, сучасні оздоблювальні матеріали — у таких будинках хочеться жити і, як «демографічно» натякнув Петро Степанович, «народжувати і ростити щасливих киян». Діткам справді є де розгулятися в квартирах: навіть коридори тут можна використовувати під «велотреки». Це не ті урізані для недолугої економії метрів «стандартні» закутки, де не те що проїхатися — розминутися важко...

Два нові житлові об’єкти споруджено в рамках масової забудови десятого мікрорайону Троєщини. Як відомо, саме «Київміськбуд» уже четвертий рік освоює тут територію в межах вулиць Бальзака, Цвєтаєвої і Данькевича. Забудова здійснюється у дві черги. Об’єкти першої було введено в експлуатацію ще 2007 року. Друга черга (за проектом інституту «Київжитлопроект» та Печерської архітектурної майстерні) реалізовується поетапно: протягом двох минулих років холдинг здав чотири будинки, а цьогоріч планує передати інвесторам ще три новобудови.

У мікрорайоні, на ділянці майже вісім гектарів, «Київміськбуд» спорудить одинадцять житлових будинків на більш ніж 2300 квартир загальною площею близько 300 тисяч квадратних метрів (житлова частина становить 256362 квадратних метра). Згідно з проектно-кошторисною документацією ці простори розраховані на 5900 осіб. При цьому враховано попит інвесторів на типи помешкань: у будинках 884 однокімнатних квартир, 484 — двокімнатних, 799 — трикімнатних. Той, хто може собі це дозволити, придбає розкішніші апартаменти, — на чотири кімнати (таких 144 квартири) і шість (10).

Для надійного зберігання автотранспорту запроектовано 5-поверхову автостоянку на 770 місць. Крім того ще 492 машиномісця буде «зафрахтовано» у підземних паркінгах. І проектанти, і «Київміськбуд» подбали, щоб просторіше було не тільки в самих помешканнях, а й у дворах, адже типова київська панорама — забита авто прибудинкова територія аж до входу в під’їзди — стала для мешканців, особливо для мам з дітьми, справжнім головним болем. І не тільки в переносному сенсі.

Забудову мікрорайону компанія планує завершити вже до кінця наступного року. Її ведуть провідні підрядники, підприємства холдингу — ДБК-3, ДБК-4, ТОВ МЖК-1, КПШБ-2, ТОВ БМК «Тріада». Робота, яка не припиняється на будмайданчиках, — найнадійніша прикмета того, що плани у «Київвміськбуді» не просто виписують на паперах, а реалізовують на практиці. І це не тільки заспокоює тих людей, які вже вклали гроші у житло (воно фінансується тільки за кошти приватних інвесторів), а й потенційних покупців квартир. На це, до речі, звернув увагу у виступі і перший заступник голови Деснянської райдержадміністрації Юрій Булгаков: «Київміськбуд», зазначив він, ніколи не підводить людей, завжди вчасно здає високоякісне житло, чого не можна сказати про деяких горе-забудовників, які, на жаль, були такі випадки на Троєщині, просто обманювали своїх інвесторів.

Президент холдингу Петро Шилюк, продовжуючи цю тему, запевнив: довіра клієнтів, щирість у взаєминах з ними — найефективніша реклама компанії. Так, через кризу може бути незначна затримка із здачею об’єктів, про це вони нині завчасно попереджають своїх інвесторів, але незмінним залишається головний принцип: вже профінансоване житло має бути добудоване відповідно до узгоджених термінів. Для цього концентруються всі потужності та ресурси.

Ще один плюс саме цієї будівельної компанії — ціна житла. Його вартість, як відомо, «Київміськбуд» розраховує лише у гривнях. З огляду на курс долара незмінна ціна у національній валюті в перерахунку на «обігову» американську навіть знизилася. Середня вартість «київміськбудівського» квадратного метра, відкрив «комерційну таємницю» пан Шилюк, коливається в межах 8 тисяч гривень. Якщо врахувати різні програми лояльності, ціна виходить ще меншою.

До речі, що стосується прогнозів про обвал ринку житла й цін до рівня манни небесної, то тут узагалі без «таємниць»: «На жаль, чекати на дешевизну — річ даремна. Бо якщо стільки новобудов заморожено, реальної допомоги не вбачається, то й перспективи не дуже втішні. А якщо не буде того обсягу готових пропозицій, то звідки ж здешевінню взятися? — запевнив Петро Степанович і вкотре наголосив на своїй традиційній тезі: — Ось чому вкладання коштів у квартири від холдингу — є найнадійнішими інвестиціями».

Мудра думка. Принаймні квартира «в руці» — це не депозит «у небі». Та й «Київміськбуд», як довело саме життя, — не банк з потенційною «гарантією» від тимчасової адміністрації...

 

Фото прес-служби ХК «Київміськбуд».