Футбол. ПАР. Кубок Конфедерацій. 28 червня. Матч за третє місце. Іспанія—ЮАР. 3:2. Голи: Мпгела, 73, 90, Гуїса, 88, 89, Алонсо, 106.
Фінал. США—Бразилія. 2:3. Голи: Демпсі, 10, Донован, 27, Луїш Фабіано, 46, 74, Лусіо, 83.
США: Говард, Спектор, Онієву, Демерит, Боканегра, Кларк (Кесі, 89), Феїлгабер (Клйєстан, 75), Демпсі, Донован, Алтидор (Борштейн, 75), Девіс. Тренер — Боб Бредлі.
Бразилія: Жуліо Сезар, Майкон, Лусіо, Луїзао, Сантос (Алвеш, 66), Силва, Рамірес (Елано, 67), Феліпе Мело, Кака, Робіньо, Луїш Фабіано. Тренер — Дунга.
Нагадаємо, що у груповому турнірі (15 червня) американці поступилися Італії — 1:3, потім (18 червня) програли Бразилії — 0:3. І лише завдяки перемозі над Єгиптом (3:0) вийшли з групи, випередивши італійців та «фараонів».
Напередодні фіналу наставник бразильців Дунга, пригадавши поєдинок проти США на першому етапі, зазначив, що в фіналі буде зовсім інша команда. Підставами для такого твердження була, зокрема, красива перемога підопічних Бредлі у півфіналі над Іспанією (2:0).
— Останні результати змусили їх повірити в себе, —заявив тренер. — Американці значно додали в порівнянні з тим нашим матчем: стали гнучкішими тактично та небезпечними в атаці. Хоча їм буде нелегко — перемога над Іспанією забрала в них надто багато сил.
Однак і сам Дунга не очікував такого рівня гри від збірної США, котрий вона продемонструвала в першому таймі. Вже у його першій половині бразильська «каравелла» дістала дві пробоїни. Спливав час, але бразильцям ніяк не вдавалося налагодити гру.
Утім, мало вірилося, що Бразилія отак просто викине білий прапор. В команді віртуозів знайшовся ще й лідер. Кака, новобранець «Барселони», став генератором усіх бразильських атак. І, зокрема, усіх результативних. Переможці попереднього турніру Кубка Конфедерацій забили три м’ячі і знову заволоділи призом...