Одинадцятикласниця Грушківського агроліцею Оксана Станішевська виграла півтисячі гривень завдяки... власній корові. Запропонував позмагатися юним грушківчанам в знаннях про домашніх улюблениць декан біотехнологічного факультету Подільського державного аграрно-технічного університету Микола Повозніков. Уже сім років цей виш тісно співпрацює з ліцеєм. Метою є заохочення дітей до навчання, здобуття практичних навичок сільськогосподарської праці, засвоєння сучасних методів господарювання, зацікавлення наукою, а головне — виховання нового покоління господарів, фермерів, що дозволить вивести подільське село з занепаду.

На захисті презентацій домашніх годувальниць Оксана Станішевська вразила всіх доповіддю про свою корову Ромашку. Дівчина навіть продемонструвала щоденник надоїв, в якому показала, як залежить кількість молока від годування, а також від пройденого твариною шляху з пасовиська. Коли корові доводилося долати важкі підйоми з долини, дійниця була не такою повною.
Інші премії вибороли Олена Гуньковська з Крушанівки та Тетяна Комарніцька з Гораївки. Молодші школярі, які дуже уважно слідкували за захистом, попросили продовжити конкурс у наступному навчальному році. Їм теж кортить позмагатися.