У минулому номері («ГУ» — 27 червня) опублікована інформація «Депутата міськради можуть посадити на дванадцять років». У ній йшлося про затримку на місці злочину депутата севастопольської міської ради, члена Партії регіонів Сергія Смольянинова при спробі отримати хабар у розмірі п’ятдесят п’ять тисяч доларів.
Керівник місцевої парторганізації ПР і одночасно голова міськради Валерій Саратов (за наявною інформацією, він відпочиває за межами держави) поки що не прокоментував цього. Однак скандальну новину активно обговорюють ті, кого позиціонують як опозицію до більшості представницьких органів.
Першими свою думку щодо затримки міського обранця в ЗМІ оприлюднили колеги депутата: Олександр Сьомін і Лідія Столярова. Лідія Олексіївна в інтерв’ю журналістові одного з міських Інтернет-видань у тому, що сталося, прямо обвинуватила керівника міських депутатів: «Погорілий на хабарі Смольянинов — результат політики Саратова».
В останній вихідний день ситуацію прокоментував заступник голови Севастопольської МДА Володимир Казарін. Він вважає, що «депутат міськради Сергій Смольянинов, затриманий на місці злочину під час одержання великого хабара, діяв не один. У міськраді склалася корупційна схема навколо виділення земельних ділянок». Крім того, Володимир Павлович нагадав Валерію Саратову його висловлювання в одному з інтерв’ю про те, що «Смольянинов — це я». Тож, вважає чиновник, в такий спосіб керівник міськради наголосив на своєму тісному зв’язку із заступником голови депутатської комісії з питань земельних, водних відносин і містобудування.
В. Казарін запропонував В. Саратову згадати його заклики, адресовані свого час голові СМДА Сергію Куніцину: піти у відставку — «як поважаючий себе мужик».