Делегація Верховної Ради України бере участь у роботі XVІІІ Парламентської асамблеї ОБСЄ у Вільнюсі (Литовська Республіка). Очолює українську парламентську делегацію голова Комітету в закордонних справах Олег Білорус. У роботі асамблеї, головною темою якої є «Протистояння новим викликам у сфері безпеки», беруть участь парламентарії з 56 країн — учасниць ОБСЄ та представники багатьох асоційованих країн і міжнародних організацій.
Чергова сесія асамблеї традиційно відбувається як у формі загальних пленарних засідань, так і в рамках трьох комітетів: з політичних питань і безпеки; з економічних питань, науки, технології і довкілля та з демократії, прав людини і гуманітарних питань. Парламентарії обговорюють низку актуальних питань міжнародного співробітництва в регіоні ОБСЄ, зокрема, нові виклики в галузі безпеки в економічному вимірі. Українська делегація внесла проект резолюції «Роль ОБСЄ у зміцненні безпеки в її регіоні».
За результатами дебатів на XVІІІ сесії Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі буде прийнято загальну Вільнюську декларацію, що складатиметься з ухвалених під час сесії тематичних резолюцій.
Інформаційне управління Верховної Ради.