Цього тижня політики і правоохоронці продовжували збурювати суспільство. Тільки-но з’явилася інформація про те, що на з’їзді Народного союзу «Наша Україна», який має відбутися сьогодні, може бути прийняте рішення про перехід в опозицію, як посадовці почали лякати одне одного новими сценаріями розвитку подій. Так, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко припустив, що НСНУ може закликати своїх міністрів залишити уряд. Відтак, мовляв, глава держави спробує розпустити Верховну Раду і провести чергові дочасні вибори. А тому, на його думку, треба негайно заповнити кадрові вакансії. Щоправда, він так і не пояснив, для чого було звільняти міністрів закордонних справ і оборони, чому так довго прем’єр не вносила у парламент кандидатуру нового міністра фінансів.

За всіма ознаками, президентська кампанія переходить у гарячу фазу. Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко у Львові спробувала поборотися за електорат Віктора Ющенка. Вона відмовила йому у своїй підтримці і вже вкотре заявила, що йде на президентські вибори. Щоправда, їй буде важко пояснити виборцям, що відбувається у БЮТі. Адже цього тижня Генеральна прокуратура спробувала зробити виїмку документів у заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука, призначеного на цю посаду від БЮТ. Оскільки проти нього нібито порушено кримінальну справу за тиск на «Нафтогаз України». Одначе сам заступник міністра стверджує, що кримінальну справу закрито рішенням Печерського суду.
Проте головну сенсацію інформагентства рознесли учора по обіді. Заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін звернувся з листом до Голови Верховної Ради Володимира Литвина. Об’єкт його дослідження — голова Верховного Суду Василь Онопенко. На думку Рената Кузьміна, той обраний на цю посаду незаконно, оскільки, мовляв, його призначення на посаду судді Верховного Суду в 2002 році безстроково відбулося з порушенням законодавства. Гадаю, подробиці цієї пікантної історії з’являться дещо пізніше. Отож у політичному житті країни можна очікувати чимало нових поворотів і сюжетів.