«Севміськводоканал» за тиждень знайшов вісімсот тисяч гривень на погашення боргу перед енергетиками, але вирішити питання кардинально може тільки банківський кредит, заявив начальник Головного управління ЖКГ Володимир Хибученко. За словами голови СМДА Сергія Куніцина, кредитна рада «Укрексімбанку» дала добро на відкриття кредитної лінії. Однак очікується, що місто одержить не тридцять мільйонів гривень, як розраховували раніше, а дванадцять. Цієї суми вистачить розрахуватися за борги перед «Севастопольенерго» і погасити невелику частину боргу за природний газ.
«Голос України» уже писав про те, що через борги Севастополь ризикує залишитися без світла, води й газу, оскільки енергетики приступили до відключень «Севміськводоканалу» і «Севтеплоенерго». Тепер ризик залишитися поза цивілізацією минув, однак, за словами Сергія Куніцина, «те, що протягом найближчих днів заплатимо ці дванадцять мільйонів гривень, — сумнівів уже немає. А от що далі — я, чесно кажучи, не уявляю».
Господарсько-фінансова проблема, на думку голови СКМА, має політичну складову: «Севастопольці повинні знати — своїм завзятим небажанням переглядати тарифи, іграми в популізм до цієї ситуації місто довели депутати міськради. Адміністрація не має права підвищувати тарифи, а міськрада пропозиції адміністрації навіть не розглядає. А варіанти, насправді, ті самі: або змінювати тарифну політику, або знаходити засоби на дотації комунальним підприємствам, наприклад, реалізувати земельні ділянки. Але міськрада нам не дає проводити аукціони».
Депутати силами міськради аукціон провести теж не зможуть: юристи забракували підготовлену документацію. Сергій Куніцин продовжив,  що спільними зусиллями адміністрації й депутатського корпусу, відкинувши політику, особисті відносини, популізм, треба знайти вихід. Інакше підсумок буде таким: адміністрація зніме з себе всю відповідальність за забезпечення міста електроенергією, водою, а восени — й газом.
 
Севастополь.