Центральна виборча комісія просить Міністерство фінансів. Відповідне рішення вона ухвалила на своєму засіданні 24 червня. В ньому ЦВК звертається до Міністерства фінансів з клопотанням внести пропозицію Комітету Верховної Ради з питань бюджету щодо перерозподілу бюджетних коштів шляхом зменшення видатків за бюджетною програмою 6731040 «Проведення виборів Президента України» на суму 3,1 млн. грн. та збільшення видатків за бюджетною програмою 6741020 «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» на таку само суму. Про це «Голосу України» повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату комісії.
Крім того, на засіданні розглядалося питання звернення Центрвиборчкому до Мінфіну стосовно фінансування витрат, пов’язаних з підготовкою та проведенням позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради 15 березня 2009 року.
Постановою ЦВК від 16 січня 2009 року №6 було, зокрема, затверджено обсяг фінансування на проведення позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради в сумі 10 615,4 тис. гривень. У відповідні строки з державного бюджету Тернопільській області для підготовки та проведення позачергових виборів депутатів обласної ради було перераховано субвенцію в сумі 6 369,2 тис. гривень. Тернопільська обласна територіальна виборча комісія порушила перед ЦВК клопотання стосовно необхідності здійснення остаточних розрахунків за надані послуги та виконані роботи під час підготовки та проведення позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради. Потреба в грошових коштах для здійснення зазначених розрахунків становить 1 756,8 тис. гривень.
Водночас з нагоди Дня Конституції України та за сумлінну працю, вагомий особистий внесок у забезпечення реалізації конституційних виборчих прав громадян України, сприяння Центральній виборчій комісії у здійсненні нею своїх повноважень почесними грамотами та подяками Центральної виборчої комісії було відзначено низку осіб, які тісно співпрацюють з Центральною виборчою комісією, та окремих працівників секретаріату комісі