Селище склоробів Мар’янівка Баранівського району Житомирщини на деякий час перетворилося на дитячу пісенну столицю — тут проходив Всеукраїнський фестиваль «Зорецвіт», засновником якого є народний депутат України Павло Жебрівський.
У мальовничому місці, біля озера, виросло велике наметове містечко, в якому жили учасники творчого змагання та численні гості фестивалю. «Зал» для глядачів — просто неба. А з великої сцени з ранку до вечора линули мелодії. Спершу пройшов заключний етап обласного етапу фестивалю, на якому визначили дев’ятеро кращих з-поміж майже 80 співаків із Житомирщини.
Та найскладніше було членам журі наступного дня: на сцену, змінюючи один одного, вийшли 87 юних претендентів на перемогу з 14 областей України. Найкращих було визначати непросто — в цьому одностайні кандидат мистецтвознавства доцент Житомирського інституту культури і мистецтв Петро Даценко, народний артист України, композитор Остап Гавриш, заслужений артист України Павло Мрежук та інші члени журі.
Перше місце вони присудили Альоні Храбан з Новограда-Волинського. Друге місце — в Тетяни Щербініної з Донеччини (цю область, до речі, представляло найбільше виконавців української пісні — дванадцять). Третє місце посіла 12-річна Марія Майсюк з Івано-Франківщини. Переможці отримали по 5, 4 і 3 тисячі гривень. Кільком виконавцям вручено заохочувальні премії — по тисячі гривень. А от майстерність і оригінальність виконання пісні «Ой на горі вершечку», які продемонструвала Дана Цюрупа з Буковини, принесли юній співачці 10 тисяч гривень — гран-прі. Всі учасники Всеукраїнського фестивалю отримали в подарунок DVD-програвачі.
Закриваючи фестиваль, Павло Жебрівський відзначив, що для України надзвичайно важливо розвивати та підтримувати дитячі пісенні таланти, адже через українську пісню ми виховуємо нове покоління —покоління могутньої держави. Організатори пісенного дійства вже сьогодні думають про концертні турне для переможців. Під час святкового феєрверку Павло Жебрівський дав старт другому фестивальному року та оголосив конкурс на кращий гімн «Зорецвіту».
Житомирська область.
На знімку: Павло Жебрівський оголошує фестиваль відкритим.
Фото автора.