Українські захисники тварин заручилися підтримкою відомої акторки Бріджит Бардо та гонщика Міхаеля Шумахера у боротьбі проти знищення бездомних котів та собак у нашій країні. Вони поставили свої підписи під зверненням до президента УЄФА Мішеля Платіні з проханням вплинути на керівництво України як країни, що прийматиме Євро-2012, аби зупинити масові вбивства чотирилапих.
За словами пані Тарнавської, Бріджит Бардо вже більше 10 років допомагає нашим безпритульним пухнастикам не лише грошима, а й авторитетом. До зірок долучилися й підписалися під зверненням і представники багатьох європейських хокейних та футбольних клубів, 142 організації з захисту тварин країн Європи, Японії, Бразилії, США та вже більше 10 тисяч громадян Євросоюзу, — розповіла президент міжнародної громадської організації захисту тварин SOS Тамара Тарнавська. Розпочався збір підписів і в Україні.
Звернення планують передати Мішелеві Платіні перед його черговою поїздкою до Києва, адже він — чи не остання надія зоозахисників. Річ у тім, що багаторічна боротьба та численні апеляції до влади мало що змінили. А до слів людини, яка перевіряє готовність України проводити футбольний чемпіонат, наші можновладці змушені будуть прислухатися. «Ми не прагнемо забрати в країни право проведення ЄВРО-2012, однак зупинити дикунства можна, лише залучившись підтримкою світової громадськості», — вважає Тамара Тарнавська.
У інтерв’ю швейцарській газеті «Le Matіn» Міхаель Шумахер висловив сподівання, що й інші зірки спорту наслідуватимуть його приклад. Очевидно, й українські спортсмени та відомі люди не мають залишатися байдужими.