«Конституція — головний та найважливіший закон. У всіх країнах світу до нього вносять зміни. Не варто робити з цього трагедії», — сказав Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Лавринович в ексклюзивному інтерв’ю інформаційній агенції «Інтермедіаконсалтинг», коментуючи необхідність внесення змін до Основного Закону.
За словами політика, «ключовий момент полягає в тому, що Конституція завжди є продуктом компромісу тих, хто реально має право і можливість ухвалювати державні рішення» за умови досягнення політичних домовленостей.
При цьому О. Лавринович констатував, що «на даний момент взаєморозуміння немає. І дійти згоди буде непросто», проте спрогнозував, що «повернення до конституційних питань відбудеться обов’язково».
Коментуючи висновки Венеціанської комісії щодо проекту змін до Основного Закону, запропонованого Віктором Ющенком, Перший заступник Голови Верховної Ради висловив думку, що «їх не треба ідеалізувати, проте варто читати, аби розуміти, як юристи інших країн сприймають ситуацію в Україні». Водночас, наголосив О. Лавринович, висновки Інституту держави і права або конституційної кафедри Національної юридичної Академії могли б мати не меншу вагу, а може навіть й більшу, оскільки національні правники «точно знайомі з українськими реаліями».
Прес-служба Першого заступника Голови Верховної Ради України.