Як ми повідомляли, рік тому алуштинського міського голову Володимира Щербину арештували прямо на робочому місці за підозрою у отриманні хабара.

Учора на бріфінгу Володимир Щербина заявив, що приступив до виконання своїх обов’язків міського голови. Він зазначив: «Ще 15 квітня цього року рішенням Апеляційного суду Києва було залишено чинним рішення Печерського районного суду Києва про скасування постанови про порушення кримінальної справи щодо алуштинського міського голови. Рішенням суду визнано, що в правоохоронних органів не було ні підстави, ні грунту для порушення кримінальної справи. Тому, отримавши на руки рішення суду, що набрало законної чинності, я приступив до виконання обов’язків міського голови».
За словами В. Щербини, те що з ним сталося, свідчить про дуже тривожну тенденцію у правоохоронній системі: «Верховенство не закону і права, а верховенство замовлення». Однак назвати імена замовників його затримання міський голова ще не готовий. Йому не радять це адвокати, щоб знову не бути втягнутим у судові розбирання. Лише зазначив, що він виявився небажаним людям, пов’язаним з бізнес-структурами, які бажають «отримувати прибуток з міської набережної», мінімізувавши при цьому податки. Прощати чи звертатися з судовими позовами з приводу компенсації морального збитку й нанесеної здоров’ю шкоди, — він ще не знає.
 
Крим.