Вступну кампанію в режимі он-лайн запланувало Міносвіти. З 29 червня відомство запускає удосконалену версію інформаційної системи «Конкурс». Кожен, хто подасть заяву до вищого навчального закладу і зареєструється на спеціальному сайті http://www.vstup.іnfo, зможе стежити за своїм просуванням у рейтингу на вступ.
— Рейтинг відповідатиме умовам прийому, затвердженим Міністерством освіти і науки. На перших позиціях будуть особи, які мають право на позаконкурсний вступ, вони будуть позначені галочками, всі інші — залежно від суми балів у сертифікаті, — пояснив розробник системи, експерт Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні Володимир Ковтунець.
На сайті також розмістять інформацію про ліцензовані обсяги прийому абітурієнтів, вартість одного року навчання за кожним напрямом підготовки, кількість «бюджетних» місць, конкурсні предмети, контакти приймальних комісій та інші корисні відомості.
— Дані до інформаційної системи «Конкурс» щодня надходитимуть від конкурсних комісій усіх вузів ІІІ-ІV рівнів акредитації незалежно від підпорядкування і форм власності, — розповів представник МОН Микола Фоменко на прес-конференції у Києві. — Таким чином, система охоплює практично всю мережу вищих навчальних закладів України. В перспективі ми плануємо доробити програму, щоб внести в неї коледжі та технікуми.
А для тих, хто не має доступу до Інтернету, МОН відкриває «гарячу лінію». Її номер 8 (044) 486-28-49. З 25 червня по 14 серпня чергові фахівці відомства відповідатимуть на всі запитання, що вас цікавлять, і назвуть ваше місце в рейтингу.
Довідка «Голосу України»
Система «Конкурс» була експериментально запроваджена в 2008 році з метою оперативного інформування вступників. За даними МОН, ця система мала величезний резонанс не тільки серед абітурієнтів України, нею скористалися більш як шість мільйонів осіб із 62 країн світу.