Таку думку висловила учора Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко під час чергового засідання уряду.
«Ситуація залишається кризовою. Вона залишається надзвичайно складною. І я не хочу спрощувати ситуацію, тому що з кризою нам доведеться боротися ще не менше півтора року», — сказала вона.
Водночас очільниця Кабміну поінформувала, що з’явилися тенденції до зниження рівня безробіття. Вона повідомила, що з початку місяця кількість людей, які стоять на обліку в центрах зайнятості, зменшилася на 8,2 відсотка. Так, станом на 23 червня кількість безробітних становила 690,4 тисячі осіб, а вакансій нараховувалося 78 тисяч.
Глава уряду відзначила, що надходження до Пенсійного фонду в червні цього року на 4,5 відсотка перевищують аналогічні минулорічні показники, хоча 2008-й, порівняно із цим роком, був благополучнішим.
«Я хочу раз і назавжди зупинити політичних провокаторів від найвищих посадовців до опозиції, які з початку року говорять, що будуть зриви, невиплата, чи зменшення пенсій, — сказала вона. — Ще раз заявляю: надходження до Пенсійного фонду і виплати з нього здійснюються таким чином, що всі мають бути спокійні — пенсії виплачуватимуться в повному обсязі, вчасно, незважаючи на надважкі обставини світової фінансової кризи і надскладні обставини з виконання дохідної частини бюджету».
Прем’єр-міністр також висловила сподівання, що Президент Віктор Ющенко підпише ухвалені Верховною Радою зміни в Бюджетний кодекс.
«Я хотіла б вірити, що позитивні зміни в бюджетному законодавстві не будуть блокуватися, саботуватися лише з політичних міркувань, щоб не підтримати уряд в цей важкий час кризи», — зауважила Юлія Тимошенко.
З її слів, результатом дії оновленого кодексу стане децентралізація розподілу бюджетних ресурсів на місцях.
Як стало відомо пізніше, перебуваючи в робочій поїздці на Харківщині, глава держави, коментуючи ухвалені зміни, розкритикував намір уряду в ручному режимі керувати місцевими бюджетами.