Вітання Голови Верховної Ради України Володимира Литвина працівникам і ветеранам митної служби України
Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята — Дня митної служби України.
Митна служба — одна з найважливіших державних інституцій України, що значною мірою впливає на формування рівня національної безпеки та економічного потенціалу держави. На митників покладена особливої відповідальності суспільна місія — захисту законності, боротьби з тіньовою економікою та контрабандою, гарантування безпеки поставок товарів та надійності транспортного сполучення, сприяння взаємовигідному співробітництву та інтеграційним процесам.
З року в рік українська митниця, переймаючи кращий світовий досвід та впроваджуючи новітні технології контролю й обліку, реально покращує показники своєї роботи. Модернізація та оптимізація процесів позитивно позначається на наповнюваності бюджету, а відтак — й на ефективності економічного розвитку нашої держави.
Переконаний, самовіддана праця і потужний потенціал митників буде й далі забезпечувати надійний захист економічних інтересів України, сприятиме піднесенню її міжнародного авторитету.
У цей святковий день зичу всім вам миру, добра, благополуччя, успіхів у реалізації свого високого службового та громадянського обов’язку в ім’я процвітання нашої Батьківщини.
Володимир ЛИТВИН, Голова Верховної Ради України.