Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з головою Рахункової палати Російської Федерації Сергієм Степашиним  (на знімку) напередодні ХХХV засідання Ради керуючих EUROSAІ (організації, що об’єднує вищі контролюючі органи Європейських держав), яке проходить у Києві.
Під час зустрічі сторони обмінялись інформацією щодо економічної, політичної ситуації в Україні та Росії в умовах кризи, а також питань взаємодії контролюючих органів обох країн.
Голова Рахункової палати Російської Федерації назвав Рахункову палату України «однією з найсильніших та найпотужніших в Європі, в якої можна повчитись працювати». 
За словами С. Степашина, «матеріали роботи подібних контролюючих органів не повинні слугувати сьогочасній політичній ситуації, вони мають бути одним із найсерйозніших інструментів, і заслуга українського парламенту полягає саме в тому, що Рахункову палату вдалося вберегти від політизації та розтаскування між політичними силами».
Голова Верховної Ради, зі свого боку, зазначив, що обом країнам вкрай необхідно приділяти пильну увагу розвиткові науки. На його переконання, у той час, коли «ринок знаходиться у протиріччі із системою управління, середній та малий бізнес більш зацікавлений у розвиткові науки та технологій, ніж великі компанії». 
Керівник парламенту ще раз висловився за створення уряду національного порятунку, за необхідність почути думку Президента України, Прем’єр-міністра України, голови Національного банку, голови Рахункової палати України тощо щодо виходу країни з кризи. На його думку, «слід внести ясність в розвиток країни, провівши перед цим повну інвентаризацію того, що в країні є».
***
Участь у засіданні зокрема взяли: голова Рахункової палати України Валентин Симоненко, президент Вищої палати контролю Республіки Польща Яцек Єзерський (Президент EUROSAІ), президент Аудиторського суду Королівства Іспанія Мануель Нунес Перес (Генеральний секретар EUROSAІ).
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.