Футбол. Минула неділя стала першим робочим днем після відпустки для чемпіона і срібного призера. Частина футболістів київського «Динамо» зібралася на базі в Кончі-Заспі. Валерій Газзаєв представив гравцям нових асистентів — Миколу Латиша і Володимира Шевчука. Як відомо, до тренерського штабу чемпіонів також увійшли Олег Лужний, Валерій Зуєв, Сергій Краковський та Віченцо Пінколіні.
Основна тренувальна робота почнеться на передсезонному зборі в Австрії (в передмісті Інсбрука), куди динамівці вирушають завтра зранку. Газзаєв не є прихильником тривалих зборів. Усього на підготовку «Динамо» до сезону, а саме — до першого матчу за Суперкубок з «Ворсклою», піде сімнадцять днів. Уже відомо, що до Австрії не полетять Михалик, Саблич і Діакате.
Трьох контрольних матчів на зборі, на думку Газзаєва, цілком вистачить команді для повноцінної підготовки. 1 липня кияни зіграють з клубом регіональної ліги Австрії «Аксамс», 4 липня — з «Локомотивом» (Москва). Останнього дня перебування в Австрії (7 липня) —зустріч із німецьким «Айнтрахтом» з Франкфурта-на-Майні.
Не всі гравці «Шахтаря» зібралися на своїй тренувальній базі Кірша. Мірча Луческу дозволив «збірникам» повернутися трохи пізніше. Легіонери, котрі не виступали за свої національні команди, приєднаються до клубу вже на зборі в Австрії. На нього «Шахтар» вилетів учора. Із Зальцбурга команда на автобусі дісталася до місця розквартирування (Гоїнг).
На 26, 28 та 29 червня плануються контрольні ігри. Мірча Луческу наголосив, що дасть можливість показати себе молоді «Шахтаря», котра виграла першість серед резервістів. До речі, п’ять представників «дубля» вирушили на австрійський збір. 30 червня команда повернеться додому. 2 липня «Шахтар» після півтораденного відпочинку поновить роботу, а наступного дня вирушить до Швейцарії на другий збір.