Цього року, як і минулого, в області реалізується програма «БЮТ — школам Чернігівщини». Проходить вона за ініціативи народного депутата України (фракція БЮТ), голови Чернігівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Івана КУРОВСЬКОГО. Кожна школа Чернігівщини отримує допомогу в проведенні ремонту під час канікул.
— Іване Івановичу, розкажіть, будь ласка, докладніше про програму допомоги освітнім закладам.
— Ми допомагаємо школам у проведенні ремонтних робіт уже другий рік поспіль. Над реалізацією цієї програми працюють у всіх районах Чернігівської області. З кожної школи було зібрано дані, що їм необхідно для проведення ремонту. Тобто спочатку ми вивчили ситуацію. І відповідно до потреб навчального закладу закуповуємо фарбу, шпалери, шифер, скло, цемент.
Діти вже закінчують складати іспити та йдуть на літні канікули. І кожна школа стикається з проблемою, де брати гроші на ремонт. От, наприклад, у деяких районах нашої області освітнім установам на ремонт виділяється всього-на-всього по 100—200 гривень. Звісно, за такі гроші важко щось зробити. А завдяки нашій допомозі у вересні діти повернуться у пофарбовані, відремонтовані класи, де їм буде приємно навчатися.
— Скільки грошей ви виділили для допомоги школам цього року?
— Більш як 1 мільйон 300 тисяч гривень. Відповідно до програми «БЮТ — школам Чернігівщини» будуть охоплені всі школи області, а їх майже 700.
— Завдяки старанням БЮТ на Чернігівщину спрямовуються значні кошти з державного бюджету. Розкажіть, що відбуватиметься завдяки народним депутатам в області у 2009 році.
— Нинішній рік для Чернігівщини видався досить вдалим. Вона перша серед усіх областей за обсягами фінансування у декількох напрямах. Зі стабілізаційного фонду виділено понад 46 мільйонів гривень на ремонти, вдосконалення чи будівництво соціальних об’єктів. На дорожнє будівництво область отримує 673 мільйони гривень. У дорожньому будівництві ми взяли гарний темп. Так, торік побудовано, відремонтовано 300 кілометрів доріг. Цьогоріч буде ще більше.
І результати всіх реалізованих справ люди бачать. Вони їздять ремонтованими дорогами, користуються послугами лікарень з новим обладнанням, діти ходять у відновлені школи. Виборці можуть простежити результат того, що ми, як депутати, робимо.
Як людина і як депутат, я взяв на себе зобов’язання допомагати людям. Вони проголосували на виборах за БЮТ. Отже, люди висловили свою довіру і до мене зокрема. І нині докладаю всіх можливих зусиль, щоб довіру людей виправдати.
Розмову провів Сергій СЕМЕНЕНКО.
На знімку: народний депутат України Олег Ляшко (ліворуч) вручає конверт від БЮТ з 2000 гривнями директору Городищенської школи Миколі Доброрізу (Бахмацький район).
Фото автора.