Бокс. Гельзенкірхен (Німеччина). «Вельтінс Арена». Чемпіон WBO/ІBF/ІBO наш Володимир Кличко (53-3, 47 нокаутів) достроково переміг Руслана Чагаєва (25-1-1, 17 нокаутів) із Узбекистану, після того як рефері двобою Едді Коттон за порадою лікаря і на вимогу тренера претендента Міхаеля Тімма зупинив бій після дев’ятого раунду. Отже, на очах майже 70-тисячної аудиторії Кличко-молодший (на знімку) заслужено тріумфував. Він красиво і переконливо захистив свої титули, а ще й отримав престижний чемпіонський пояс за версією журналу «Ринг».
Перший раунд пройшов у взаємній розвідці. Другий міг би так само пройти без особливих подій, якби Чагаєв не прогавив удар справа і не опинився у флеш-нокдауні. Протягом наступних трьох хвилини після перерви Чагаєв намагався отямитися, а Кличко (на знімку) кілька разів ефектно пробив двійкою.
Надалі бій проходив з перевагою Кличка. Хоча Чагаєв досить добре захищався, намагаючись дотягтися до голови Володимира. Але українець не припускався серйозних помилок в обороні. А коли Руслан уповільнював темп, активно підключав праву руку.
У п’ятому раунді Чагаєв ненавмисно пробив нижче пояса, але Кличко жестом показав, що можна продовжувати зустріч. У сьомому раунді після однієї з атак Володимира біля лівого ока Чагаєва відкрилося розсічення. Вже після гонгу на перерву Чагаєв повівся не по-джентльменськи, умисне пробив. У восьмому раунді кровотеча із рани узбецького боксера стала інтенсивнішою, як і атаки Володимира, котрий помітно активізувався. У другій половині дев’ятого раунду Чагаєв зупинився біля канатів і почав пропускати практично кожний удар. А в перерві перед десятим раундом рефері попросив лікаря Стефана Бока оглянути розсічення Руслана, і за мить бій зупинили. Це була перша поразка в кар’єрі Чагаєва.
«Чагаєв був гарний, але я виявився кращим, — сказав після бою Володимир. — Шкода, що він не зміг продовжити бій. Але здоров’я спортсмена — над усе». «Це був не мій вечір», — коротко прокоментував результат бою Чагаєв.
 
Фото з сайту Boxsnews.com.ua.