З ухваленням закону про призначення президентських виборів парламент перетворюється на агітмайданчик. Таке переконання учора висловив заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко під час брифінгу про плани Верховної Ради на наступний тиждень. Свою позицію він аргументував тим, що від різних фракцій дедалі частіше лунають пропозиції про підвищення пенсій та зарплат, зменшення податків.
Микола Томенко наголосив, що парламентаріїв чекає надзвичайно напружений сесійний тиждень. Він поінформував: з огляду на те, що лунало на погоджувальній раді, можна прогнозувати, що зміни до Бюджетного кодексу таки буде ухвалено, а Президент їх підпише. Стосовно кадрових питань, М. Томенко припустив, що цього тижня у парламенті без звільнень не обійдеться. А от «із призначеннями значно важче», — наголосив заступник Голови Верховної Ради.
Говорячи про вибори до органів місцевого самоврядування, Микола Томенко наголосив, що зміни в законодавстві необхідні. Однак вони мають бути конституційними і повинні вирішувати також питання повноважень представників місцевої влади. Якщо ці зміни не ухвалять, вибори на місцях можуть збігтися у часі із другим туром президентської кампанії. Тому знайти компроміс депутатам необхідно.