Про це дискутували юнаки й дівчата на перших молодіжних парламентських слуханнях: «Глобальні зміни клімату: загрози для України та шляхи їх мінімізації».
Слухання відбулися вчора у конференц-залі Верховної Ради. Ідея їх проведення була схвалена Головою Верховної Ради Володимиром Литвином. Організатори слухань — парламентський Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи спільно з Програмою сприяння парламенту України. Учасників слухань привітали член профільного комітету, народний депутат Анатолій Толстоухов та Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Данія в Україні, Грузії та Республіці Вірменія Уффе А. Балслєв.
Учасники слухань вели розмову з трьох важливих напрямів: аналіз виконання Україною рамкової конвенції ООН про зміну клімату та Кіотського протоколу, джерела інвестицій, природоохоронні проекти і механізми впровадження енергозберігаючих, екологічно безпечних технологій для модернізації економіки і про залучення нової генерації до проведення інформаційних компаній про загрози та можливості запобігання глобальним змінам клімату. У своїх виступах і розповсюдженому контент-аналізі реєстраційних форм більшість учасників стверджували: стан виконання Конвенції ООН про зміну клімату та Кіотського протоколу загалом незадовільний і наголошували, що інформаційна політика в нашій державі з питань змін клімату не повинна бути засекречена, вона має бути доступною всім.
Висувалися пропозиції про доцільність створення міжкомітетської міжфракційної групи у Верховній Раді України з питань зміни клімату із залученням відповідних громадських організації, наукових установ та представників молоді; про необхідність запровадження проведення громадських молодіжних парламентських слухань у Верховній Раді як механізму залучення молоді до прийняття важливих державних рішень. Висловлювалася також пропозиція вважати Всесвітній день Землі державним святом та пропагувати проведення відповідних заходів у цей день. Слухання були цікавими, гострими. Менеджер Програми сприяння Марина Руденко подякувала керівництву  парламенту за підтримку їхньої ідеї і висловила побажання й надалі проводити подібні заходи у стінах Верховної Ради.