Невдовзі після виходу об’ємистої науково-популярної книги «Запорізький край», котру автори назвали історико-географічним нарисом, відбулася й презентація енциклопедичного видання «Запоріжжя індустріальне». Його за сприяння обласної ради та облдержадміністрації видав обласний союз промисловців та підприємців (роботодавців) «Потенціал».
Історія Запорізького промислового комплексу має багато славних сторінок — від пуску Дніпрогесу і «Запоріжсталі» до спорудження найбільшої в Європі Запорізької АЕС та випуску новітніх моделей легковиків. Нині в області виробляють 20 відсотків чавуну і сталі, майже третину електроенергії України, 75 відсотків автомобілів, усі трансформатори й авіадвигуни. Це ті можливості регіону, що дають йому змогу впевнено дивитися в майбутнє.
— Підприємства, представлені на цих сторінках, — слава і гордість нашого краю, — сказав у привітанні голова облдержадміністрації Олександр Старух. — Та головні герої книги — люди, що творили економічну міць держави й регіону.
Олександр Старух висловив упевненість, що книга, видана до 70-річчя Запорізької області,  буде корисна не лише для пізнання історії краю, а й стане джерелом інформації для вітчизняних та іноземних інвесторів, котрі побажають вкласти кошти в розвиток економіки України.
Ілюстрована розповідь про індустріальний край має 12 розділів: від перших механічних майстерень до суперсучасних виробництв. Тут зафіксовано найважливіші факти і події, зроблено економічний аналіз кожного з періодів історії, розкрито перспективу подальшого розвитку регіону. І все це підкріплено 400 фотознімками з фондів музеїв та обласного архіву, з особистих архівів запорізьких журналістів.