Вищому професійному училищу автомобільного транспорту та будівництва (ВПУ АТБ) 35 років.

Воно єдине в Південно-Західному регіоні, де здобувають професії машиністів автомобільного крана, екскаватора, бульдозера та електромонтажника. Крім того, ми випускаємо слюсарів, лицювальників-плиточників, столярів тощо.

Навчально-виховний процес тут забезпечують 30 майстрів виробничого навчання та 16 викладачів.

З 1990 року матеріальна база створюється за рахунок зароблених училищем коштів.

Згідно з проектом комплексної Програми розвитку професійно-технічної освіти області наше училище підлягає ліквідації. Тим часом ми маємо можливість готувати спеціалістів, яких нині випускають в будівельному ліцеї. До речі, він протягом двадцяти років був філіалом нашого училища.

Щорічний учнівський контингент ВПУ АТБ — понад 400 чоловік, а в будівельному ліцеї він удвічі менший.

Оскільки професійний будівельний ліцей знаходиться в центрі міста, міська влада, вочевидь, зацікавлена звільнити земельну ділянку, на якій він розташований (частина вже передана приватним власникам під магазини) і розмістити заклад на нашій території.

Колектив училища (а це 90 годувальників сімей) не розуміє позицію управління освіти і науки облдержадміністрації, яке планує ліквідувати ВПУ АТБ III атестаційного рівня, і створити на його основі вузькопрофільний будівельний ліцей ІІ атестаційного рівня. Якою буде подальша доля учнів 1-го і 2-го курсів, які здобувають робітничу кваліфікацію з підвищеними розрядами, що можливо лише у ВПУ?

Володимир ЧОРНИЙ,директор училища.

Кам’янець-Подільський.