Партія регіонів, як опозиційна політична сила, вимагає до кінця нинішньої парламентської сесії вирішити питання про збільшення прожиткового мінімуму. Про це заявив на засіданні опозиційного уряду лідер Партії регіонів Віктор Янукович. Він зауважив, що на початку року уряд встановив розмір прожиткового мінімуму на рівні 669 грн. для працездатних осіб та 498 грн. для осіб, які втратили працездатність. Однак у квітні Міністерство соціальної політики оприлюднило розмір фактичного рівня прожиткового мінімуму — 851 грн. для працездатних і 635 грн. для непрацездатних. Але законодавчо розмір прожиткового мінімуму змінено не було. Отож, за словами В. Януковича, через занижений розмір прожиткового мінімуму кожен пенсіонер недоотримав 250—300 грн. пенсії, а кожен працівник бюджетної сфери не отримав 800—1000 грн. зарплати.
«Найважливіше питання — соціальний захист, — сказав лідер опозиції. — Передусім ми повинні подумати, як захистити людей від свавілля влади». Вимоги опозиції, за словами В. Януковича, — поставити першим питанням до порядку денного про збільшення прожиткового мінімуму, а також питання антикризової програми і змін до держбюджету-2009. Лідер Партії регіонів доручив усім міністрам опозиційного уряду та головам парламентських комітетів від Партії регіонів до понеділка підготувати пропозиції до порядку денного парламенту.
На засіданні опозиційного уряду також наголошувалося на «бездарній економічній політиці» нинішньої влади, зокрема, у фінансовому секторі та АПК, катастрофічній ситуації у Збройних Силах. Опозиціонери вимагали від влади правди про нинішній стан справ у державі. «Треба провести діалог із владою, бо вона приховує реальні фактичні показники економіки, а країна живе із заплющеними очима», — сказав В. Янукович.