Учора в Інституті законодавства Верховної Ради України розпочала роботу міжнародна конференція, присвячена законодавчому і регуляторному забезпеченню іноземних інвестицій: досвід України та Німеччини. Зокрема, основною темою дискусії були питання щодо поліпшення умов діяльності іноземних інвесторів в Україні, розширення механізмів та інструментів здійснення інвестицій та реалізації інвестиційних проектів.

 

Як зазначив директор інституту Олександр Копиленко, за останні роки Україна суттєво підвищила свої економічні показники. Після вступу до Світової організації торгівлі наша держава зробила значний крок в напрямі до світового ринку, що, в свою чергу, робить її привабливим партнером, зокрема для німецьких підприємств. У зв’язку з цим постала потреба в об’єднанні зусиль як українських, так і німецьких юристів, спрямованих на створення необхідного правового поля для налагодження стабільного інвестиційного процесу та зміцнення політики в цій сфері.

У свою чергу, Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні пан Ганс-Юрген Гаймзьот зауважив, що обсяг інвестицій в Україні може зрости лише після того, як Україна зрозуміє, що вона не є єдиним інвестиційним майданчиком.

Під час засідання було зазначено, що на сьогодні в Україні діє понад тисячу німецьких підприємств. Приблизний обсяг їхніх інвестицій становить 6 мільярдів доларів, а це 18 відсотків від загального обсягу інвестицій в Україні.

Водночас учасники конференції наголошували, що такі фактори, як чесна конкуренція та прозорість ринку, повинні відігравати першочергову роль у залученні іноземних інвестицій.

 

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.