— таку заяву зробив під час зустрічі з педагогічним колективом у Бахмацькій школі №5 народний депутат України, заступник голови Комітету з питань бюджету Верховної Ради Олег Ляшко.
— Усі люди знають, — наголосив він, — те, що я обіцяю на Чернігівщині, завжди виконую. І даю слово, що за два роки басейн буде запущено у дію.
Здавалося б, сьогодні питання басейну для навчального закладу та міста й не таке актуальне. Адже є безліч дрібних і складніших проблем. Й у тій самій школі, куди за зверненням учителів заїхав О. Ляшко. Директор навчального закладу Микола Демченко повідомив йому, що в наспіх збудованій у 1990 р. школі уже 18 років протікає дах, залиті водою підвальні приміщення, а взимку температура у класах не піднімається вище 15 градусів. У таких жахливих умовах здобувають освіту 822 учні!
При школі збудовано великий басейн. Однак він не діє, обладнання вийшло з ладу.
— Я вважаю, що така споруда повинна діяти для усього міста, району, — сказав народний депутат від БЮТу. — Це непорядок, що такий великий басейн не експлуатується. У ньому можна проводити навчання, оздоровлення, змагання з плавання для всього району.
Ознайомившись з діяльністю навчального закладу, О. Ляшко повідомив, що він уже домовився з бізнесовою структурою про виготовлення проектної документації на оновлення школи і пообіцяв протягом двох років вирішити питання ремонту, опалення навчального закладу та відновлення басейну.
— Ми віримо, Олеже Валерійовичу, що так і буде, — почув у відповідь гість від вчительки. — Адже я пам’ятаю, як ми до вас зверталися щодо підведення до наших домівок газу. У це важко повірити, але ви добилися, щоб північну частину Бахмача газифікували.
Побував цього дня народний депутат України і в районній поліклініці. Він пройшовся вузькими коридорами старенького приміщення, яке вже не відповідає вимогам дня. О. Ляшко фактично провів у медустанові організаційну летючку з представниками адміністрації закладу, будівельної фірми про те, як краще та оперативніше освоїти виділені з державного бюджету 2 мільйони 200 тисяч гривень для розбудови поліклініки на базі колишнього терапевтичного відділення. Завідувач поліклініки Борис Староста, міський голова Олег Поліщук дякували народному депутату від БЮТу за проявлену активність у вирішенні цього злободенного фінансового питання для міста.
— Наша команда БЮТу, уряд на чолі з Юлією Тимошенко проводять велику роботу для поліпшення ситуації в державі, — сказав під час наступної зустрічі з мешканцями села Городище О. Ляшко. — Тільки на соціально-економічний розвиток, скажімо, Бахмацького району цього року виділено з держбюджету майже 5 мільйонів гривень. Крім того, буде відремонтовано 18 кілометрів доріг. Ось і до вашого села весною підведений газ. А коли я дізнався, що пожежники заборонили використовувати вдень стару котельню і через те уже до 12-ї години в школі ставало холодно, то подбав про вирішення і цієї проблеми. Нині уряд за моїм зверненням виділив 250 тисяч гривень на будівництво нової газової модульної котельні. Вона буде  готова вже восени.
За особистою турботою народного депутата для підведення газопроводу до села Красного цього року передбачено 1 мільйон 740 тисяч гривень. У сільському Будинку культури зібралися чимало мешканців села. Вони поділилися з О. Ляшком своїми проблемами. Виявляється, газобудівельна організація багатьох з них налякала своїми цінами. Чимало є й інших неузгоджень. Окремі з них депутат вирішував одразу перед людьми у телефонному режимі або з фахівцями. Законодавець продемонстрував жителям Бахмацького району неабиякі свої організаційні здібності в розв’язанні злободенних проблем людей. Саме тому не випадково на зустріч з ним приїхали прохачі з інших населених пунктів. І всім О. Ляшко, як завжди, дав компетентну пораду, взяв написані скарги для оперативного розгляду.
 
Бахмацький район
Чернігівської області.
Фото автора.