Футбол. Інспекція УЄФА перевіряла готовність інфраструктури володаря кубка України до прийняття матчів Ліги Європи. Четверо фахівців з головного європейського футбольного штабу (Алекс Гант, Бруно Вольфісберг, Рене Іберле, чиновники, відповідальні за інспекцію стадіонів, і Джон Пірс, представник агентства, відповідального за телетрансляцію й маркетинг) відвідали стадіон «Ворскла» імені Олексія Бутовського. Гості зазначили, що інфраструктура клубу повинна відповідати європейським вимогам. Стадіон, база команди, а також готелі й аеропорт — усе має бути в повній готовності для проведення матчів Ліги Європи. Потім від слів інспектори перейшли до діла.
— Приємно здивований побаченим, інфраструктура клубу добра, — сказав пан Іберле. — Я працюю в УЄФА дуже давно й неодноразово відвідував Україну, хоча в Полтаві вперше. Мушу відзначити, що в цій країні все змінюється на краще.
Утім, і без зауважень не обійшлося. Зокрема, інспектори відзначили, що потрібно поліпшувати умови для роботи представників ЗМІ. Адже кількість журналістів на майбутніх матчах євротурніру в Полтаві може зрости в десятки разів. І всіх треба розмістити на стадіоні й забезпечити засобами зв’язку. Тому на допомогу прес-службі клубу з УЄФА відрядять фахівця для вирішення всіх питань стосовно мас-медіа.
Потім перевіряючі знайомилися з готелями «Палаццо» і «Алея Гранд». Дали їм найвищу оцінку. Інформацію про решту, а також про аеропорт представники полтавської влади вишлють електронною поштою. А ще гості зустрілися з представниками однієї з українських телекомпаній, котра транслюватиме матчі Ліги Європи. Обговорили з ними всі нюанси розташування камер, торкнулися інших вимог.