Футбол. Учора в Будинку футболу відбулося жеребкування чемпіонату України сезону 2009/2010 років та жеребкування з визначення команди-господаря матчу за Суперкубок України, який відбудеться 11 липня в Сумах. Нагадаємо, що за цей приз боротимуться «Динамо» (Київ) і «Ворскла» (Полтава). Після жеребкувань в. о. президента Прем’єр-ліги Віталій Данилов спілкувався з представниками ЗМІ на актуальні нині теми.
Отже, учасники отримали такі номери: 1. «Динамо». 2. «Таврія». 3. «Кривбас». 4. «Іллічівець». 5. «Ворскла». 6. «Металург» Д. 7. «Металіст». 8. «Зоря». 9. «Арсенал». 10. «Оболонь». 11. «Дніпро». 12. «Карпати». 13. «Закарпаття». 14. «Шахтар». 15. «Металург» Зп. 16. «Чорноморець».
У першому турі (18 липня) зустрічаються: «Динамо» — «Чорноморець», «Таврія» — «Металург» Зп, «Шахтар» — «Кривбас», «Іллічівець» — «Закарпаття», «Ворскла» — «Карпати», «Металург» Д — «Дніпро», «Оболонь» — «Металіст», «Зоря» — «Арсенал». Повний календар опублікуємо пізніше.
Господарем матчу за Суперкубок жереб обрав «Динамо».
Наміри «Барселони»
Як повідомляє авторитетне видання «Спорт.ес», тріумфатор Ліги чемпіонів—2009 «Барселона» готує трансферну пропозицію переможцеві Кубка УЄФА цього сезону донецькому «Шахтареві», з яким у кінці серпня каталонцям доведеться поборотися за Суперкубок Європи. Іспанці пропонують за оборонців «гірників» Даріо Срну та Дмитра Чигринського по 15 мільйонів євро. За інформацією джерела, каталонці шукають заміну Сільвіньйо, який залишив клуб, і Мартіну Касересі, який також, можливо, піде. На їхні місця і хочуть узяти парочку з Донецька.
Повідомляється, що скаути «Барселони», які вели обох гравців досить давно, а 6 червня в Загребі переглядали обох гравців у матчі їхніх національних команд, Хорватії та України, один проти одного, вважають кваліфікацію гравців достатньою для такого клубу, як «Барселона». Срну характеризують як одного з найкращих гравців минулого сезону. Але для того, щоб він погодився залишити «Шахтар», йому потрібно запропонувати більшу зарплату. Даріо є одним із найвисокооплачуваніших гравців Східної Європи. Талановитий 22-річний Чигринський заробляє не так багато, повідомляє джерело, і стане відмінним доповненням до оборонної лінії «Барселони».