Перед владою сьогодні стоїть складне завдання — провести не лише реформування судової влади, а й її кардинальне оновлення. Про це заявив Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов під час зустрічі з головою Конституційного Суду Литовської Республіки Дайнюсом Жалімасом (на знімку).
На зустрічі сторони обговорили питання реформування судової влади в Україні згідно з європейськими стандартами.
Крім того, О. Турчинов подякував литовській стороні за те, що Литва першою з європейських країн «підтримала ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС».
За його словами, сьогодні перед новою владою стоїть завдання «кардинального оновлення судової влади». «Перед нами стоїть складне завдання — провести не лише реформування судової влади, а й її кардинальне оновлення. Судова влада не повинна бути залежною від якоїсь політичної сили чи державного апарату. Головне завдання для нас — створити незалежну судову владу», — наголосив О. Турчинов.
Зі свого боку Д. Жалімас зазначив, що Литва «завжди була і залишатиметься надійним другом та партнером України».
«Своїм візитом я хочу засвідчити солідарність з Україною. Литва готова всіляко допомагати вашій країні та ділитись своїм досвідом, підтримуючи Україну на її шляху до Європи», — сказав він.
Прес-секретар Голови Верховної Ради України.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.